Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Uygulamalarınızdaki kişisel verileriniz Facebook’un eline geçiyor!

Uygulamalarınızdaki kişisel verileriniz Facebook'un eline geçiyor!

Yazı

Uygulamalarınızdaki kişisel verileriniz Facebook’un eline geçiyor!

Akıllı telefonlar hayatımıza girdikten sonra alışkanlıklarımızda ciddi değişimler oldu. Sosyal medya platformlarında zaman geçirmeye başladığımız gibi, diğer mobil uygulamaları da benzer şekilde kullanmaya başladık. Özellikle Facebook sonrasında sohbet odalarına ve chat sitelerine olan ilginin nispeten azaldığını da söyleyebiliriz. Peki, Facebook beklentilerimizi tam olarak karşılıyor mu? Ya da güvenlik riskleri oluşturuyor mu?

Farkında olmasak da mobil uygulamaları akıllı telefonlarımıza kurmadan önce bizden birçok konuda izin istemektedir. Bu izinler detaylı bir şekilde incelenirse kimisinin galeriye, kimisinin kameraya, kimisinin rehbere, kimisinin de telefonunun farklı bir bölümünü okumak için izin istediği görülecektir. Kısaca mobil uygulamalar, kişisel verilerimizi topluyor. Toplanan veriler ne oluyor sizce? ABD medyanın en önemli kuruluşlarından birisi olan Wall Street Journal’e göre Facebook’a aktarılıyor. Evet, yanlış okumadınız! Mobil uygulamalar, sizin hakkınızda akıllı telefonlar üzerinden bilgi topluyor ve bunu da Facebook’a aktarıyor.

Wall Street Journal’deki habere göre mobil uygulamalar kadınların regl olma zamanlarından, yumurtlama dönemlerine, kişilerin finansal durumlarında internet üzerinden yaptığı aramalara kadar çok sayıdaki kişisel verinin Facebook’a aktarıldığı iddia edildi. İşin ilginç yanlarından birisi de eğer bir Facebook hesabınız yoksa dahi bu bilgiler aktarılıyor.

BBC Türkçe tarafından da paylaşılan haberde ilginç bir de deneme yapılmıştır. Yaklaşık dünyaca ünlü 70 tane mobil uygulama test edilmiş ve bunlardan 11 tanesinin topladığı kişisel verileri aktardığı belirlenmiştir. Bunun nedeni olarak ise kişilerin eğilimlerinin anlaşılması ve böylece Facebook’un kendisini geliştirmesi olarak belirtilmiştir.

Facebook’un kişisel veri skandalları bitmiyor!

Chat sitelerinin yerine geçen Facebook ile ilgili geçmişte de benzer bir skandal yaşanmış ve şirket, kullanıcılarına ait bilgileri 150 farklı şirketten aldığı ortaya çıkmıştı. Bunun dışındaki bir diğer skandalda ise Facebook bu defa alıcı değil, satıcı konumundaydı. Yaklaşık 50 milyon kullanıcısının bilgilerini Londra merkezli Cambridge Analytica şirketine sattığı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine ise ülke çapında kampanyalar düzenlenmiş ve insanlar Facebook kullanmayı bırakmışlardı.

Sohbet odalarının güvenirliği sonrasında insanların böyle bir durumla karşılaşması, tam anlamıyla bir hayal kırıklığı oluşturdu. Bu durumu düzeltmek için Facebook tarafından farklı adımlar atılıyor, fakat düzeltip düzeltemeyeceği zaman içinde belli olacak.

Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı