Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Sosyal medya ve arkadaşlık uygulamaları Mayıs ayında başı çekti

Sosyal medya ve arkadaşlık uygulamaları Mayıs ayında başı çekti

Yazı

Sosyal medya ve arkadaşlık uygulamaları Mayıs ayında başı çekti

Android ve iOS platformları için Mayıs ayına dair yeni indirilmelere ilişkin Facebook liderliğini sürdürmeye devam ederken, sosyal ağ ve sohbet uygulaması olan Snapchat yanı sıra Tiktok uygulamsı yüksek indirilme sayıları ile dikkatlerini üzerine çekmeye devam etti.

Gizlilik endişesi ve basında yer alan olumsuz haberler Facebook’un büyümesini yavaşlatmamışa benziyor. Sensor Tower isimli araştırma şirketi tarafından Dünya genelinde ki indirilmeye ilişkin paylaşılan istatistikte Facebook tüm platformlar ve toplam indirilmede liderliği göğüslerken, Tiktok android ve toplam platformlarda 2. sırada ve iOS’da 3. olurken, Snapchat ise iOS’da 2. ve toplam ile android platformlarında ise 3. sırada yer aldı.

mayıs ayı en çok indirilen mobil uygulamalar grafiği

Peki sizce insanlar Facebook’u geçmişte kullandığından daha az kullanıyor olabilir mi?

Cevabı evet, zira Facebook’a katılımın azaldığı, kullananların da eskiye nazaran daha az kullandığını ortaya koyan pek çok araştırma gerçekleştirildi. Ancak indirilme istatistiğine bakarsak bu azalmalar, yeni kullanıcı edinme konusunda sorun yaşamadığını da ortaya koyuyor. Nitekim Facebook’a ilişkin 3 aylık rapor genel anlamda daha düşük bir kullanım olduğunu gösterse de büyüme ivmesini sürdürdüğü de anlaşılıyor.

FACEBOOK BÜYÜYOR AMA NASIL?

Sensor Tower’ın sunduğu verilerde ki kilit nokta Facebook’u yeni indiren kullanıcıların nereden olduğu oldu. Facebook uygulamasını Mayıs ayı içerisinde indiren pazarlara ait istatistikte Hindistan %24’lük, Endonezya %12’lik ve Brezilya %8lik bir orana sahip olduğu görüldü. Diğer raporlarında gösterdiği gibi Facebook’un genişlemeyi ve büyümeyi sürdürmesi büyük ölçüde diğer pazarlara ulaşabilmesinden geliyor. Kuzey Amerika ve Avrupa gibi bölgelerde ise büyümede yavaşlama olduğu görülüyor.

facebook mayıs ayı indirilme raporu

Ayrıca Facebook yakında toplam kullanıcı sayısını gösteren 3 aylık raporları ‘Family of Apps’ içerisinde göstereceğini de duyurdu.

Facebook’un bu tablolarda ki liderliği tabi ki bir sürpriz değil. İlginç olan Tiktok’un popülerliği ve Snapchat’in direnci oldu. Snapchat’in eski günlerine doğru yaklaşması ardında ki gerekçe ise hiç şüphe yok ki ‘Bebek’ ve ‘Cinsiyet Değişimi’ için ürettiği lensler oldu, ki sırf bunu kullanmak için uygulamayı indirenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok.

Tiktok’ta trend uygulamalar arasında yer almaya devam ettiği gibi, büyüme ivmesini de sürdürüyor ki bu pek çok kişi için sürpriz bir gelişme olarak karşılanabilir.

Mayıs ayında ilk 10’a adını yazdıran uygulamalar arasında ufak sürprizlerin olduğunu söylemek mümkün, mesela şaşırtıcı örneklerden biri kısa video uygulaması Likee’ın başarısı oldu. Dünya genelinde 200 milyondan fazla kullanıcısı olan uygulamayı indirenlerin önemli bir bölümünün diğer platformlarda yayınlayacakları içerikleri/videoları oluşturmak için kullandıkları görülüyor.

TOP 10’da yer alan diğer uygulamaları kategorize edecek olursak sosyal medya/arkadaşlık, oyun ve video akış paylaşımına yönelik uygulamalar olduklarını söyleyebiliriz.

Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı