Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Facebook içerik denetleyicileri umutsuz çalışma koşullarını ortaya çıkarmak için gizlilik sözleşmelerini bozuyor!

Facebook içerik denetleyicileri umutsuz çalışma koşullarını ortaya çıkarmak için gizlilik sözleşmelerini bozuyor!
Kaynak: The Verge

Yazı

Facebook içerik denetleyicileri umutsuz çalışma koşullarını ortaya çıkarmak için gizlilik sözleşmelerini bozuyor!

Bir teknoloji platformunun sosyal medya devi Facebook’un Tampa, Florida’da da bulunan denetleme alanında ki çalışma koşullar ile ilgili yayınladığı yeni bir rapora göre, içerik denetleyicisi olarak çalışan bir adam geçtiğimiz yıl iş sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Eski bir deniz binbaşı olan Keith Utley , Cognizant isimli firma tarafından yönetilen tesiste gece vardiyasında çalışıyordu. 9 Mart 2018’de arkadaşları Utley’in sandalyesinden kaymaya başladığını fark ettiklerinde bir şeylerin yanlış gittiğini anlayıp kalp masajı yapmaya başladılar.

Ofiste defibrilatör bulunmuyordu, çağrılan sağlık görevlilileri tarafından hızla hastaneye götürülen Utley’in kısa bir süre sonrada hayatını kaybettiği açıklandı. 42 yaşında hayatını kaybeden çalışanın evli ve 2 çocuk babası olduğu bildirilirken, iş yerinde çok fazla stres altında olan Utley’in ölümünün çalışma koşulları ile bağlanmadığı da belirtildi.

Amerikan Kalp Derneğine göre her 40 saniyede bir Amerikalı kalp krizi geçiriyor. Raporun kaynağı The Verge’de Utley’in sağlık durumu ve kalp krizine neden olabilecek bir durum olup olmadığı ile ilgili bilgi edinemedi.

Raporda yer alan detaya göre, diğer içerik denetleyicileri gibi Utley’de şiddet ve nefret içeren grafik içeriklerine maruz kalıyordu. Ayrıca Kuzey Amerika’da yer alan Tampa ofisi Amerika’da ki en kötü performansı gösteren denetleme alanı olması nedeniyle Utley büyük stres altındaydı.

Denetleme alanının yönetilmesinden sorumlu olan Cognizant Business Insider’a yaptığı açıklamada, “Cognizant ABD’deki 40 bin’den fazla çalışanı ve Dünya’nın diğer noktalarında ki çalışanları için güvenli bir iş ortamı yaratmaya çalışmaktadır. Cognizant her büyük işveren gibi tesislerinde iş yeri ve personel sorunları ile ilgili sorunları gidermek için profesyonelce hareket etmektedir. Tampa tesisimizin bir farkı yok, tüm çalışanlarımız için güvenli, temiz ve destekleyici bir iş ortamı sağlamak için çok çalışıyoruz” dedi.

Tesisi işletenler ilk başta Utley’in ölümünden çalışanlara bahsetmediler ve yöneticilere bu konuyu çalışanlarla konuşmamalarını söylediler.

DÜŞÜK ÜCRET VE SINIRLI TUVALET MOLASI

Bu bölüm Facebook’u zehirleme niteliğinde olan ve şiddetli içerikten arındıranların maruz kaldığı sıkıntılı çalışma koşullarını içermektedir. The Verge tarafından Şubat ayında yayınlanan rapor Facebook çalışanlarının uğradığı zihinsel travmaya odaklanmıştı.

Bir Facebook sözcüsü Business Insider’a yaptığı açıklamada, “İçerikleri denetleyen ortaklarımızla endüstri’ye yön verecek düzeyde destek ve fayda sağlamak için çalışıyoruz” diye konuştu. Sözlerine, “Bu işe ve ortaklarımıza olan yükümlülüklerimiz kaçınılmaz olarak çalışanlar için zorluk veya memnuniyetsizlikler yaratacaktır. Koşullar yönetimin bir eylemde bulunmasını gerektirdiğinde de müdahele de bulunuyoruz. Bu önemli görevi yapan çalışanlara destek olmak için çok büyük çaba harcıyoruz ve aldığımız her raporu ciddiye aldığımızı söyleyebiliriz” diye devam etti.

Facebook içerik denetleyicileri potansiyel bir zihinsel travma yaşamalarının ötesinde işe devam etme ile ilgili endişe taşıdıklarını, zira Tampa’da bulunan bu tesiste ki çalışma şartlarının sorunlu olduğu, mola sürelerinin kısıtlı tutulduğu ve tesisin kötü durumda olduğunu söylediler.

Yine The Verge’in raporunda, çalışanlara yılda 28 bin dolardan daha az bir ücret ödendiği, gün içinde 15’er dakikalık 2 mola, 30 dakikalık öğle yemeği molası ve yine gün içinde sağlıklı yaşam için 9 dakikalık bir süre tanındığını ortaya koyuyor.

facebook cognizant yönetiminde kötü çalışma şartları
Kaynak: The Verge

Cognizant çalışanları kendilerini hasta hissettiklerinde kendilerine tanınan kişisel süreden kullanmak zorunda oldukları gibi, tuvalet molalarına gittiklerinde de sürelerini kayıt etmek zorundalar ki bu durum bir çalışanın masasında kusmasıyla sonuçlanmış. Austin, Texas’da Accenture isimli firma tarafından yönetilen başka bir Facebook tesisinde çalışanların serbest bir şekilde telefon kullanmalarını engelleyen ve ne zaman mola verebileceklerine dair kısıtlamaların uygulandığı da Business Insider’dan Rob Price’ın raporu ile ortaya çıktı. Aralık ayında da The Guardian’da yayınlanan bir haberin detayı da paylaşılırken bu haberde, Facebook taşeron çalışanlarının daha iyi çalışma koşulları talep etmesi üzerine üstlenici şirketin çalışanlarını tekliflerini kabul etmeleri ya da işlerini bırakmaları konusunda ültimatom verdiği bilgisi de yer aldı.

Facebook’tan Arun Chandra, içerik denetleyici çalışanlarının iş koşullarını nasıl daha iyi hale getirebileceklerine yönelik, taşeron olarak iş ortaklığı yaptığı 200 tesis lideri ile ortak bir zirve düzenlediklerini ve bu yılın sonuna kadar yeni bir denetim programı başlatılmasının planlandığını söyledi.

Facebook özellikle şiddet içeren grafiklere maruz kalmanın yarattığı etkiyi sınırlandırmak için görselleri bulanıklaştırmak gibi filtreler uygulamak sureti ile yeni teknikler kullanmayı planlıyor.

Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı