Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Telegram yeni güncelleme ile konum bazlı sohbet ve daha fazlasını ekledi!

Telegram yeni güncelleme ile konum bazlı sohbet ve daha fazlasını ekledi!

Yazı

Telegram yeni güncelleme ile konum bazlı sohbet ve daha fazlasını ekledi!

Türkiye yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri’nde de fazla popüler olmayan ancak denizaşırı ülkelerde önemli sayıda kullanıcısı bulunan ve uçtan uca şifreleme yöntemi kullanan Telegram, aynı anda sohbet ve yayın yapabileceğiniz kişi sayısı olarak bir sınırlandırma bulundurmayan mesajlaşma uygulamasıdır. Devletler dışında göstericilerin bu uygulamayı kullanmayı sevmesi de bir sürpriz değil! Ve bugün uygulama yapımcısı olan firma 5.8 sürümünü duyururken, yeni sürüm ile birlikte gelen özellikleri de paylaştı.

Artık tüm yeni sohbetlerin üst kısmında ‘Kişilere Ekle’ butonunun yer aldığını görebilirsiniz. Bu özellik size uygulama üzerinden mesaj gönderen ancak telefon numarasını bilmediğiniz göndereni Telegram’da ki rehber listenize kaydetmenize olanak tanıyor. Eklenen bir başka seçenek ise size mesaj gönderen bir kişiyi engellemenizi sağlıyor. Güncelleme ile gelen en dikkat çekici özelliği ise şöyle anlatabiliriz:

KONUM BAZLI SOHBET SEÇENEĞİ EKLENDİ

Örneğin bir partidesiniz ve yeni tanıştığınız birini listenize eklemek istiyorsunuz. Bu durumda yapmanız gereken Telegram rehberine giderek, ‘Yakınındaki Kişileri Ekle’ seçeneğini kullanarak o kişi ile bilgilerinizi paylaşabilir, konum bazlı sohbet edebilirsiniz. Bunun için tek şart, ilgili kullanıcıda bu özelliğin onun telefonunda da etkin olmasıdır.

Bu özellik ile konum tabanlı grup sohbetin katılabileceğiniz gibi, kendinizde bir grup sohbeti başlatabilirsiniz. Telegram bu yeni özelliği, “Bu güncelleme konferanslardan festivallere, stadyumlardan kampüslere, aynı kafede bulunan insanlarla sohbet edebilmeyi sağlayan konum tabanlı yeni bir grup sohbeti dünyası” olarak tanımlıyor. Popüler sohbet uygulamasının son sürümü olan 5.8’de ayrıca bir grup veya kanalın sahipliğini bir başka Telegram kullanıcısına devredebiliyorsunuz. Önemli İstisnalar özelliği sayesinde de belirli mesajlar için mesaj önizleme seçeneğini açıp kapatabileceksiniz.

IOS CİHAZLAR İÇİN TEMA GÖRÜNTÜLEME

iOS işletim sistemine sahip olan kullanıcılar yeni bir tema uygulamadan önce ‘Görünüm’ sayfasından nasıl görüneceğini görebilecekler.

telegram ios cihazlar görünüm önizleme

Yine yeni güncellemeyi edinen kullanıcılar ana ekranda görünecek olan ikon için 4 farklı seçenek arasında tercih yapabilecekler. Siri kısayolunu kullanarak ‘eller serbest’ modunda sohbet edebilecekler.

Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı