Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Google, RCS Chat’i görücüye çıkarıyor!

Google RCS Chat'i görücüye çıkarıyor!

Yazı

Google, RCS Chat’i görücüye çıkarıyor!

Alphabet çatı şirketi altında faaliyet gösteren Dünya’nın en büyük arama motoru Google, kendi işletim sistemi olan Android kullanıcılarının birbirleri ile mesajlaşmalarını sağlayacak olan RCS (Rich Communication Services) ‘i sunmaya hazırlanıyor.

Bir yıldan uzun bir süredir standart SMS mesajlaşmasının yerine geçecek olan RCS’i duyuyoruz ancak bu yeni nesil servisi kullanmak telefon üreticileri politikaları gibi bazı nedenlerden ötürü neredeyse imkansızdı. Ama şimdi Google bu servisi üstleniyor. Bu ayın sonunda İngiltere ve Fransa’da ki Android kullanıcıları taşıyıcıların desteklemesine gerek kalmadan doğrudan Google tarafından sağlanan RCS servisini tercih edebilecekler.

Apple’ın iMessage’sinde olduğu gibi merkezi bir sunucuya güvenmek yerine, Android mesajlarında söz konusu chat hizmeti katılımcılarına RCS’i destekleyip desteklemediklerini anlamak için ping gönderecek. RCS etkinleştirildiğinde Google bu mesajları kendi sunucuları üzerinden geçirecek tabi teslim edildikleri anda silinecek ancak taşıyıcı desteği gerektirmemesi nedeniyle merkezi olmayan bu yaklaşım kontrolün bir elde olmasına neden olacak bir netice ortaya koyacaktır.

rcs android sohbet hizmeti

UÇTAN UCA OLMAMASI GÜVENLİK ZAAFİYETİ YARATIR MI?

RCS’de mesajlaşmaların uçtan uca şifrelenmiyor olması davetsiz misafirlere kapı açabileceği ve mesajların dışarıdan okunabilmesi gibi bir risk yaratacak olması hiç şüphe yok ki en önemli zayıf yönü olarak öne çıkıyor. Bir başka eksi yönü olarak da, RCS telefon numaranıza bağlı olacağı için iMessage’de olduğu gibi telefon dışı cihazlardan sohbet etmek için kullanılamayacak.

Güvenli sohbet için çözümleri bulmaya kararlı olduklarını ifade eden şirket RCS’i desteklemeyen bir telefona geçiş yapılması durumunda gelen mesajların bir boşlukta kaybolup gitmeyeceklerini de belirtti.

Bu sohbet teknolojisinin diğer ülkelere getirilmesi ile ilgili bir zaman çizelgesi olmadığını ve Apple’ın RCS’i desteklemeye yönelik ilgi göstermediğinin altını da çizelim. Google’ın daha fazla güç elde etmesinden rahatsız olabilecek olan taşıyıcılar, bu gelişme ile birlikte RCS’i ekleme konusunda daha istekli hale de gelebilirler. Her iki şekilde de Android metinleriniz yakın zamanda daha bir canlı olacaklar.

Devamını Oku
Bu Haberleride Beğenebilirsiniz
1 Yorum

1 Yorum

  1. blizzard

    14 Aralık 2019 at 20:27

    guzel bir uygulama gibi gorunuyor. bekliyoruz bakalim.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı