Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Beğenilme ihtiyacı insanları sosyal ağlara ve chat platformlarına yöneltiyor

Beğenilme ihtiyacı insanları sosyal ağlara ve chat platformlarına yöneltiyor

Yazı

Beğenilme ihtiyacı insanları sosyal ağlara ve chat platformlarına yöneltiyor

İnsanları internet ortamında farklı kişi veya gruplarla görüşmeye, onlarla diyalog kurmaya ve paylaşımlarda bulunmaya iten pek çok gerekçe saymak mümkün ama hiç şüphe yok ki bu gerekçelerin ön sıralarında beğenilme ihtiyacı yer alıyor. Bu mecrada beğeni görmenin, takdir edilmenin de pek çok yolu olduğunu söylemek mümkün. İnternet’in uçsuz bucaksız bir mecra olması da tabi ki insanların kendilerini gösterebileceği çok fazla yer olmasına da zemin sağlıyor.

YERLER: SOHBET, ARKADAŞLIK VE SOSYAL MEDYA

Günümüzün popüler seçenekleri arasında ise sosyal ağlar, sohbet ve arkadaşlık siteleri yer alıyor. Twitter’da bir paylaşım yapayım da dikkat çekeyim, chat odaları içinde ki diğer insanlara bir şekilde kendimi göstereyim, arkadaşlık sitelerinde yakışıklı fotoğrafımı koyup fark edileyim gibi düşüncelerin hakim olduğunu söylemek mümkün. Hemen hemen herkesin beğenilecek bir yönü mutlaka vardır. Dış görünüşü ile kendine güvenmeyen zekası, hoş muhabbeti, şakacılığı veya başka bir özelliği ile kendini öne çıkarmaya çalışabilir, nitekim yapılıyor da..

internet arkadaşlığı sanal aşk

Sosyal medyada popüler olmanın adı “fenomenlik” olarak lanse ediliyor. Kimi fenomenler güzelliği ve yakışıklı ile dikkat çekerken, kimisi de paylaşımlarında ki yaratıcılıkları, keskin zekaları, başkalarının akıl etmediğini akıl etmeleri ile bunu başarıyor.

İNTERNET AŞKLARI İÇİN İLGİNÇ İSTATİSTİK

Bu mecralarda beğenilmenin yanı sıra, flört edip, kısa süreli flörtler veya uzun süreli ilişkiler, yani gerçek aşkı arayanlarda var. Beğenilmenin bir tarafı daha çok zihinsel, uzaktan tanınırlık iken, bir başka tarafı ise daha çok fiziksel teması içerecek şekilde oluyor. Bazı insanlar için ise sanal arkadaşlıkların daha doğrusu birlikteliklerin bir gerçekçiliği yok, hatta öyle ki Cinsel Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmada, araştırmaya dahil olan kişilerin 1/4’ü sohbet arkadaşlıklarını bir aldatma olarak görmediklerini beyan etmişler.

Sonuç olarak, fenomende olsa, olma yolunda da olsa hatta amaç sadece arkadaşlık kurmak bile olsa, her birinde nihai amaç bir şekilde kendini göstermek ve tanınan biri olabilmek ve şüphe yok ki bu tatminin yarattığı motivasyon ve özgüven ise tüm bu eylemlerin kaynağı.

Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı