Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Instagram’da yeni tehlike: “Telif hakkı ihlali” mesajı ile hesaplarınız çalınabilir!

Instagram'da yeni tehlike: "Telif hakkı ihlali" mesajı ile hesaplarınız çalınabilir!

Yazı

Instagram’da yeni tehlike: “Telif hakkı ihlali” mesajı ile hesaplarınız çalınabilir!

İnternet’in her noktasında hesap güvenliği daima 3. şahıslar tarafından tehdit altındadır. Sık sık gündeme gelen kullanıcı hesaplarını çalmaya yönelik girişimlere bu kez bir yenisi daha eklendi. Kimlik avı sahtekarlığına çıkan kişi ya da kişiler hedeflerine instagram ve instagram’ın popüler kullanıcılarını aldılar.

Bu yeni sahtekarlık girişiminde instagram’ın popüler hesaplarına mesajlar göndererek, telif hakkına yönelik ihlal tespit edildiği bilgisi ile hesap sahiplerini ürküterek, talimatları uygulamaları üzerine yönlendirmede bulunuyorlar. Hesabın kalıcı olarak silineceği bilgisini de ekleyen dolandırıcılar hesap sahiplerini daha da tedirgin hale getiriyorlar ve kullanıcıların bu bir anlık endişelerinden yararlanarak, sadece instagram hesaplarını değil, e-posta hesaplarını da ele geçirebilmek için bir dizi yönlendirmede bulunuyorlar.

Sistemin işleyişinde, telif hakkı ihlali tespit edildi, hesap kalıcı olarak silinecektir mesajı gönderen kişiler, hesap sahiplerine şikayeti gözden geçir, itiraz et gibi seçenekler sunarak bu seçenekler üzerinden e-posta ve instagram hesaplarının giriş bilgilerini sağladıkları sayfalara yönlendiriyorlar. İnandırıcı olmak açısından instagram logosunu da barındıran bu sayfaların aslında instagram ile hiç bir alakası yok. instagram.com ismine benzeyen, sanki instagram sayfasıymış izlenimi veren bu sayfalarda, hesap bilgilerinizi girdiğinizde bu bilgilere direkt olarak ulaşırlarken, size de kısa süre içerisinde geri döneceklerinin bilgisini veriyorlar.

Instagram'da yeni tehlike: "Telif hakkı ihlali" mesajı ile hesaplarınız çalınabilir!

Bu size geri döneceğiz dedikleri süre zarfında da ele geçirdikleri hesaplara girip şifreleri değiştirerek, kullanıcıların hem sosyal medya hem de e-posta hesaplarına erişiminin önünü kesiyorlar ki, e-posta hesabına erişimi kaybetmiş olmanız hesabı geri alma seçeneklerinizden biri olduğundan hesabınızı kalıcı olarak kaybetmenize neden olabiliyor.

NE YAPMALISINIZ?

  • Sadece bu platform için geçerli değil, tüm platformlar için uygulamaları Apple ve Google Play üzerinden indirmeli, sahte uygulamaları indirmediğinizden emin olmalısınız. Web sitesi üzerinde yaptığınız işlemlerde ise adres çubuğunda yazan adresin instagram.com olması gerektiğini unutmayın.
  • Bu özelliği sunan tüm platformlarda iki adımlı doğrulama seçeneği etkinleştirip, hesaplarınıza giriş yapılabilmesi için tek kullanımlık ve/veya telefon gelen doğrulama kodunu yazma zorunluluğunu sağlayın.
Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı