Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Hangi durumlarda yazılı, sesli ve görüntülü Sohbet tercih ediliyor?

Yazılı ve Sesli-Görüntülü Sohbet Arasındaki Farklar

Yazı

Hangi durumlarda yazılı, sesli ve görüntülü Sohbet tercih ediliyor?

Gelişen teknolojiyle birlikte insanlar yıllardır uzaktaki arkadaşları, akrabaları ya da tanımadıkları insanlarla sohbet etme imkanı elde ettiler. Chat olarak da tanımlanacak olan bu sohbetlerin birden fazla türü bulunmaktadır. Bu servislerin ilk süreçlerinde sadece yazılı olarak chat yapma olanağı bulunurken, günümüzde bu olanak sesli ve görüntülü olarak da yapılabilir hale geldi. Sohbet meraklısı olan insanların kendince sahip oldukları sebeplere göre kimi yazılı, kimi sesli, kimisi ise görüntülüyü kullanmayı tercih ediyor.

Sohbet etmek için kullanılacak seçenekler incelendiğinde her birisinin sohbet kullanıcısı için avantajı ya da dezavantajı olduğu da görülüyor. Öyle ki görüntülüde insanlar hem karşıdaki kişiyi görüp hem sesini duyabiliyor, dolayısı ile de yazma gereksinimi olmadan, rahatça ve anlık olarak kendisini ifade etme şansı yakalıyor. Bu görünürde tercih etmek için “ideal” bir neden gibi görünse de kimi kullanıcı için hiç de böyle değil!

Sesli ve Görüntülü Sohbetin Öne Çıkan Yanları

Gerek web tarayıcısı üzerinden, gerek mobil cihazlarda tarayıcı ile gerekse de mobil uygulamalar ile sesli ve görüntülü chat yapma imkanı bulunuyor. Bunlardan görüntülü olan seçenek tercih edildiğinde, insanlar arasında samimi bir ortam oluşmaktadır. Konuşurken karşıdaki kişiyi görmek, mimiklerini fark etmek, nasıl bir ortamda olduğunu bilmek çok önemli bir avantajdır. Bütün bu avantajlar her iki taraf için de geçerli olup, kişilerin duygu durumlarını açık bir şekilde göstermesini de sağlıyor. Üzüntü, mutluluk, neşe, kaygı ve benzer pek çok duygu, görüntülü olarak yapılan sohbette karşı tarafa da aktarılır ve bu da konuşanların kendisini daha samimi bir şekilde ifade edebilmesini sağlar.

Sadece sesli sohbetlerde ise sohbet edenler birbirlerini görmezler. Bu nedenle görüntülüye göre nispeten daha rahat davranabilirsiniz. Zira görüntülü de karşınızdakini etkilemek için gerek kıyafet, gerek saç baş, gerek mimikler olsun, her bir detaya dikkat etmeye özen gösterirsiniz. Oysa ki sesli de bu zahmetlerin hiç birine gerek yoktur. 

Peki ya Yazılı Sohbet?

Diğer seçeneklere göre yazılı olan sohbet, ilk bakışta daha zahmetlidir. Karşıdan cevap gelmesi için beklemeniz, kendinizi ifade edebilmek için uzun uzun yazmanız gibi zahmetli yanları vardır.  Oysa ki bunun keyfi, diğerlerinden çok daha farklıdır. Bu nedenledir ki yıllardan beri yazılı sohbeti tercih eden internet kullanıcısı sayısı, görüntülü ve sesliyi tercih edenlerin toplamından kat kat fazladır. Diğer yandan bazı insanlar çekingen ve utangaç olabilir, bu tür insanların da tercihi yazılı olan sohbet alternatifidir. 

Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı