Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Gurbetçiler Sıla Hasretini Chat Yaparak Dindiriyor!

Gurbetçiler Sıla Hasretini Chat Yaparak Dindiriyor!

Yazı

Gurbetçiler Sıla Hasretini Chat Yaparak Dindiriyor!

Yurtdışında yaşayan Türklerin memleket hasretleri herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Gurbetçilerin bu hasreti dindirmek için kullandıkları araçlardan biride chat’tir. Chat sayesinde dünyanın farklı bir ülkesinde yaşayan Türk vatandaşları, Türklerle sohbet edebilme imkanını sohbet sitelerinde yakalayabiliyorlar. Bu da onların memleketlerine, memleketlilerine, ülkesinin samimi insanlarına olan özlemlerini belki de bir nebze de olsa azaltmayı sağlayabiliyor.

Bilindiği gibi yurtdışında yaşayan çok sayıda Türk bulunuyor.  Bu insanların önemli bir kısmı yıl içinde ülkeye kısa süreli tatile, aile ve eş-dost ziyaretine gelebilselerde bu oldukça kısa bir süre için gerçekleşiyor. aş böyle olunca da ülkeye ve ülke insanına duydukları özlem sadece kısa bir süreli dinebiliyor.

Özlemlerini Chat Odalarında Kırıyorlar!

Yurtdışındaki insanlar kendi akrabaları dışında tanımadıkları Türklerle de sohbet etmeyi isterler. Bunun nedeni ise etraflarındaki kişilerin yabancı olması ve kültürel farklılıklara bağlı olarak onların samimiyetsiz davranmalarıdır. Kısacası yabancılar arasındaki iletişim samimi değil ve soğuktur. Bundan dolayı da gurbetçiler, Türklerin aralarındaki sıcaklığı ve samimiyeti hissetmek için chat odalarında zaman geçirmeyi tercih ederler. Bu kişiler genellikle Türk Chat, Türk Sohbet, TRSohbet gibi sonuçlar üzerinden sohbet arkadaşı aramaya meyillidir.

Chat siteleri üzerinde oluşturulan odalar, insanların zevklerine ve düşüncelerine göre de kategorilendirilebiliyor. Şöyle ki; Odalar arasında genel sohbet odaları olsa da, kimisi siyaset, kimisi edebiyat konuşmak için açılırken, kimisinde oyun oynanır, kimisinde de herkes hep bir ağızdan sohbet eder. Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi! Hoş artık böyle şeyleri pek görmesek de, eskiden komşular birbirlerinde toplaşır, hep birlikte sohbet ederlerdi. Herkes iç içe, samimi, güvenilirdi ve bazı yerlerde insanlar evlerinin kapılarını kapatmazlardı bile..

Gurbet’te yaşayanlarda bunu gayet iyi bilir fazlası ile özlerler. O yüzdendir ki, bu tür platformlar gurbetçiler için bu özlemlerini, hasretlerini dindirebilecek, o boşluğu bir nebzede olsa doldurabilecek yegane yerlerden biridir.

Devamını Oku
Bu Haberleride Beğenebilirsiniz
Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı