Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

WordPress canlı sohbet eklentisinde kritik hata keşfedildi

Wordpress canlı sohbet eklentisinde kritik hata keşfedildi

Yazı

WordPress canlı sohbet eklentisinde kritik hata keşfedildi

WordPress’te ziyaretçiler ile site yönetimi arasında canlı sohbet gerçekleştirilerek destek alınmasına olanak tanıyan live chat eklentisinde ki güvenlik açığı bilgisayar korsanlarının metin enjekte etmesine ve görüşme kayıtlarının çalınmasına olanak tanıyor.

Güvenlik araştırmacıları, 50 binin üzerinde kullanıcısı bulunan canlı sohbet desteği sunan WordPress Live Chat destek eklentisinde ki açık ile saldırganlar herhangi bir kimlik belgesine gerek duyulmaksızın müdahele edebilecekleri kusuru keşfettiler.

Bir dizi güvenlik açığını araştıran Alert Logic, eklentinin 8.0.32 sürümünde ki güvenlik açığından yararlanarak içeri sızmayı sağlayan kimlik doğrulamasına yönelik kritik hatayı tespit etti. Bu yeni güvenlik açığı ile herhangi bir kimlik (kullanıcı) doğrulamasına gerek kalmaksızın CVE-2019-12498 hatasına bağlı olarak sınırlı da olsa bir erişim izni veriyor.

wordpress live chat eklenti açığı

Alert Logic, REST API ile ilgili bu açık için “kimliği doğrulanmamış saldırganların ‘wplc_api_permission_check()’ kodunda ki kusur nedeniyle erişebildikleri ” bilgisini verdi.

REST API uç noktalarında ki hatanın sonucu olarak, potansiyel saldırganlar bu eklentiyi kullanan bir web sitesinde açılmış tüm sohbet kayıtlarına yönelik günlüklere erişip devam eden sohbet görüşmelerine metin ekleyebildiği gibi, yine bu enjekte edilen bu mesajlarda değişikliğe gidebiliyorlar. Ayrıca sadece bununla sınırla da değil, DoS saldırıları yapabildikleri gibi söz konusu sohbet görüşmelerini de sonlandırabiliyorlar.

Problemi çözmek için ise eklentinin 8.0.32 sürümünün üst bir sürümüne geçilmesi gerekiyor. Firmaya göre henüz hiç kimse bu açıktan yararlanmaya çalışmadı ve eklenti geliştiricisi de açığın bildirilmesini takiben 3 gün içerisinde yeni bir sürüm ile bu güvenlik açığını ortadan kaldırdı. Eğer sizde Wp-Live-Chat eklentisini kullanıyorsanız vakit kaybetmeden 8.0.33 sürümüne gecikmeden geçiş yapmalısınız.

Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı