Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Antivirüs gerekli mi? Antivirüs kullanmalı mıyım?

Antivirüs gerekli mi Antivirüs kullanmalı mıyım

Yazı

Antivirüs gerekli mi? Antivirüs kullanmalı mıyım?

İnternet artık her eve girdi ve bu denli yaygın olunca, kötü niyetli insanların ve yazılımların sayısı da çoğalıyor. Bu kişiler kimi zaman sadece bilgisayarlarınıza zarar vermek istiyor, kimi zaman da hedeflerinde kişisel bilgileriniz, banka hesaplarınız vs. oluyor. Bunlara karşı da aynı zamanda onlarca antivirüs üretilirken, peki gerçekten antivirüs gerekli mi? Bu soruya basit bir şekilde ‘evet’ ya da ‘hayır’ cevabı veremeyiz.

Bazı bilgisayar üreticileri Windows içine doğrudan antivirüs yüklemesi yapıyorlar ve bu şekilde de pay alıyorlar. Fakat baskı hissetmenize gerek yok, bunları kullanıp kullanmamak size bağlı. Fakat PC’ye antivirüs yüklemek gerekli mi? Hem evet, hem de hayır diyoruz!

Tek tehdit sıradan virüsler değil

Artık virüsler eskisi gibi alenen bilgisayarlara yerleşmiyor. Malware denilen yazılımlar, kimi zaman basit gözüken bir internet sitesi aracılığıyla dahi cihazınıza bulaşıp, tüm dosyalarınızı enfekte edebilmekte. Dolayısıyla antivirüs yükleyerek tüm sorunlardan kaçabileceğimizi zannetmek fazla iyimser olacaktır.

Yeni Windows 10’un en iyi yanı ise kendi koruma programıyla gelmesi. Eskinin aksine artık Microsoft bilgisayar güvenliğini daha ciddiye alıyor ve Windows 10’da yer alan güvenlik duvarı ile Windows Defender, çok daha gelişmiş sistemler. İşletim sistemine entegre oldukları için, hiçbir gereksiz kaynağa izin vermiyorlar ve düzenli olarak da güncelleniyorlar.

Eğer bir şekilde bilgisayara virüs bulaşır ve halledemezseniz, bir de Windows Defender Offline adlı bir sürümü var. Bu sürümü internete bağlı değilken de kullanabiliyorsunuz ve virüslerle mücadelede oldukça etkili. Diğer yandan, Malwarebytes adlı program da zararlı yazılımlarla mücadelede oldukça etkili. Sistemi yormayan, küçük boyutlu bu program en zor virüsleri bile bazen ortadan kaldırabiliyor.

Asla çok dikkatli olamazsınız

İnternette gezerken sadece ünlü siteleri ziyaret ederek, güvenilir kaynaklardan indirme yaparak tam koruma sağladığınızı zannedebilirsiniz. Bir antivirüse her yıl para ödüyor da olabilirsiniz fakat gerçek şu ki, ne kadar dikkatli olursanız olun çevrimiçi olmak demek, her zaman risk altında olmak demektir.

Sonuca gelirsek, antivirüs kullanmak her zaman iyi bir önlemdir ve internet üzerinde pek çok ücretsiz seçenek de var fakat tam koruma olacağını düşünmeyin. Eğer güncel bir Windows 10 kullanıyorsanız, genellikle ek bir programa ihtiyacınız yok fakat yine de tamamen güvende hissetmek istiyorsanız, seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Devamını Oku
Bu Haberleride Beğenebilirsiniz
1 Yorum

1 Yorum

  1. helloween

    24 Mart 2020 at 13:11

    emeğinize yüreğinize sağlık güzel paylaşımlarınız için başarılarınızın devamını dilerim.

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı