Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Web Sohbet Odalarının yerini Whatsapp aldı

Web Sohbet Odalarının yerini Whatsapp aldı

Yazı

Web Sohbet Odalarının yerini Whatsapp aldı

Geçmişte kullanılan sohbet odalarının yerini sosyal medya platformları almıştır. Sosyal medyadaki kullanıcıların genel profilleri incelendiğinde, geçmiştekiyle benzer olmayan durumlar fark ediliyor. Geçmişteki hoşgörü ve karşılıklı anlayışın yerini farklı duygu ve düşünceler aldığı rahatlıkla görülüyor.

İnsanlar eskiden chat yaparak yeni birilerini tanımayı, farklı fikirler üzerine konuşmayı ve tartışmayı amaçlardı. Günümüzün sohbet odaları olan sosyal medyada ise düşüncelerin zorla kabul ettirilmesi ve karşıdaki kişinin düşüncelerinin dikkate alınmaması, hazmedilememesi gibi durumlar daha yaygındır.

Sosyal medyayı kullanan kullanıcı kitlesinin genel özellikleri arasında, gerçek hayatta nispeten daha pasif olması vardır. Konuşacak, düşüncelerini açıklayacak alan bulamayan bu kişiler, tabiri caizse sosyal medyanın sohbet odalarında adeta aslan kesiliyor. Benzer düşüncede olduğu insanlarla Whatsapp grupları kuruluyor, buradaki her yazıya yorumlar yapılıyor ve destekleniyor. Fakat aykırı bir düşünce ile karşılaşıldığı zaman kesinlikle hoşgörü söz konusu dahi olmuyor. Bazen o düşünce çürütülmeye çalışılıyor, bu başarılamazsa devreye hakaretler ve küfürler dahi girebiliyor.

Sosyal medya ve Whatsapp sohbet odalarındaki genel durumun bu şekilde olması, insanların suya sabuna dokunmadan buralarda bulunmasına ve bir anlamda gerçek düşüncesini açıklayamamasına neden oluyor. Bazen kendi düşüncelerini nispeten yansıtan bir yazı paylaşan insanlar, bunun arkasına saklanarak gelecek tepkileri bekliyor. Gelecek olan tepkilerin esiri olmak! İşte bütün mesele bu aslında. İnsanlar ne diyecek düşüncesi, gerçek düşüncelerin farklı şekillerde saklanmasına neden oluyor. Peki, bu durum normal mi?

Bir insan kendi düşüncesini ve fikrinin rahatlıkla paylaşamadığı bir Whatsapp grubunda neden yer alır? Benzer durumdaki diğer sosyal medya platformlarında neden zaman geçirir? Burada temel mesele, kendi düşüncemizi özgürce dile getirmemiz ve bunu yaparken de kesinlikle başka birilerinin hukukuna girmemizdir. Böyle olunca geçmişteki sohbet odaları muhabbetlerindeki samimiyet ve ortak akıl yakalanabilir. Böyle olunca farklı konular çözüme ulaşabilir, sorunlar çok daha etkili bir şekilde çözüme kavuşturulabilir.

Zaten buralar böyle deyip geçmeden, elimizden geleni yapmalı ve sosyal medyanın sohbet odalarındaki bu durumu değiştirmeye çalışmayız. Ama bunu yaparken diğer kişilerin özgürlük alanına kesinlikle müdahale etmemeliyiz.

Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı