Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Sosyal Ağlar mı, Sohbet Siteleri mi?

Sosyal Ağlar mı, Sohbet Odaları Mı?

Yazı

Sosyal Ağlar mı, Sohbet Siteleri mi?

Yeni insanlar tanımak için kullanılan sohbet odaları, sosyal ağların ortaya çıkması ile birlikte güçlü bir rakip kazanmış oldu. Bu aşamadan sonra ise insanların bir kısmı sosyal ağlara yönelirken bir kısmı da sohbet odalarını kullanmaya devam etti. Böylece sohbet odaları mı yoksa sosyal ağlar mı rekabeti başlamış oldu.

İnternete olan erişimin yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar chat siteleri ile tanıştı. Burada yer alan sohbet odaları, insanların farklı kişilerle konuşmasına, dertleşmesine, bazı konular üzerinde tartışmasına imkan verdi. Kısacası insanlar buralarda çok keyifli zamanlar geçirme imkanı yakaladı. Fakat Facebook ile başlayan sosyal ağ dalgası, buradaki insanların zamanla sosyal ağlara kaymasına neden olmuştur. Başlangıçta cazip gelen sosyal ağlar da bir süre sonra kullanıcı kaybetmiştir.

Sosyal Ağ ve Sohbet Sitelerinin Rekabeti

Facebook, Twitter ve Instagram başta olmak üzere insanların kullanımında olan çok sayıda sosyal medya platformu bulunmaktadır. Bunların tamamına mobil cihazlardan rahat bir şekilde bağlanılabilmektedir. Böylece insanlar zorlanmadan buralarda zaman geçirmekte ve farklı kişilerle sohbet etme imkanı yakalamaktadır. Ülkemizdeki sosyal ağ kullanan kişi sayısının 50 milyon olduğu tahmin ediliyor. Bu rakamlar dikkate alındığında söz konusu ağların, chat sitelerine göre çok daha fazla tercih edildiği ortaya çıkmaktadır.

Sosyal medya platformları, başlangıçta insanların karşılıklı sohbet etmesine imkan verecek şekilde hizmete girmişse de bu durum zamanla değişti. İnsanlar burayı oyun oynamak, reklam yapmak ve benzer amaçlar için de kullanmaya başladı. Böylece sohbet etmek isteyen insanların ihtiyaçları tam olarak karşılanmamaya başladı. Üstelik buradaki kullanıcı profilinin kalitesi de artan zamanla birlikte düştü. Bütün bunlar olurken MSN ve ICQ gibi devasa platformlar tamamen devre dışı kalmasına rağmen chat siteleri ve sohbet odaları varlıklarını korumayı başardı.

Sohbet odalarının kalitesi, insanların buradan aldıkları keyfi, farklı yerlerde bulamamasına neden olmaktadır. Bundan dolayı da bir nevi bağımlılık durumu vardır. Fakat buradaki bağımlılık sohbet kalitesine, insanların samimiyetine ve karşılıklı saygıyadır. Bütün bunlar birlikte değerlendirildiğinde sosyal ağlara rağmen az da olsa insanların sohbet odalarını kullanmaya devam edeceği sonucu çıkmaktadır.

Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı