Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Sohbet ederken nelere dikkat etmeli?

Sohbet ederken nelere dikkat etmeli?

Yazı

Sohbet ederken nelere dikkat etmeli?

İnsanların farklı kişilerle konuşmak için kullandıkları yöntemlerden birisi de chat seçeneğidir. Bilgisayar ve internetin kullanılmaya başlanmasından itibaren insanların hayatına giren chat, her geçen gün daha da gelişmektedir. Fakat burada sohbet ederken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallar dikkate alınarak hareket edildiğinde, hem sohbetin kalitesi artmış olacak hem de insanlar çok daha uygun bir ortamda sohbet etme imkanı yakalamış olacaktır.

Chat odaları, ülkenin hatta dünyanın farklı noktalarından insanları bir araya getiren alanlardır. Bundan dolayı odaların içerisinde her kültürden, her düşünceden insan bulunur. Buna bağlı olarak odaların işlevini yerine getirmesi için kişilerin bir takım kurallara uyması gerekiyor. Söz konusu kurallar dikkate alınarak hareket edildiğinde odada bulunanlar herhangi bir sorun yaşamamakta iken, bu kurallar dikkate alınmaz ise odadan uzaklaştırılma gibi cezalar uygulanabilir.

Sohbet Ederken Uyulması Gereken Kurallar

Chat yaparken uyulması gereken kurallar, gerçek yaşam içindeki kurallar ile benzerdir. Nezaket kuralları olarak adlandırılan bu uygulamaların başında insanların birbirine saygı duyması gelir. Yukarıda da bahsedildiği gibi chat odalarında farklı düşünceden insanlar vardır. Bu düşünceler bazı kişilere ters gelebilir ya da rahatsız edebilir. Fakat her ne olursa olsun karşıdaki kişiye hakaret edilmemeli ve nazik bir şekilde konuşulmalıdır. Bu çerçevede yapılacak bir tartışma çok daha verimli olacaktır.

Sohbet yapılırken kullanılacak olan dil, insanlara rahatsızlık vermemelidir. Hem hakaret türü ifadeleri içermemesi hem de anlaşılır olması önemlidir. Sanal ortamda dahi olsa dilin doğru bir şekilde kullanılması gerekir.

Yukarıdaki temel hususların haricinde dikkat edilmesi gereken diğer hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Sohbet edilen kişilerden kişisel bilgiler istenmemelidir. Telefon numarası, adres, mail adresi ve benzer kişisel bilgilerin paylaşımında temkinli olunmalıdır.
  • İnsanlar buraya sohbet etmek için geliyor, bu nedenle web sitesi, ürün, instagram adresi tanıtımından kaçınılmalı, Chat sitelerinin amacına uygun olarak hareket edilmelidir.
  • Kimse konuşmak için zorlanmamalıdır. Burası özgür bir ortamdır ve insanların istedikleri ile konuşma ve istediklerine cevap vermeme hakları vardır.

Bu kuralların haricinde, chat her ne kadar sanal ortamda yapılsa da gerçek yasalar burada da geçerlidir. İnsanların buna göre davranması gerekir.

Devamını Oku
Bu Haberleride Beğenebilirsiniz
Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı