Bizimle iletişime geç
Güncel Sohbet Bloğu

Güncel Sohbet Bloğu

Facebook gibi sosyal ağlar chat odalarının yerini tutabilir mi?

Facebook gibi sosyal ağlar chat odalarının yerini tutabilir mi?

Yazı

Facebook gibi sosyal ağlar chat odalarının yerini tutabilir mi?

Değişen ve gelişen teknoloji, interneti ve kullanımını derinden etkilemiştir. Daha önceki dönemlerde insanların fazlaca zaman geçirdiği MSN, Mirc ve ICQ gibi platformların yerini hızla büyüyen sosyal ağlar almıştır. İnsanların önemli bir bölümü chat’leşmek yerine Facebook, Instagram ve benzer özellikteki sosyal ağlardan sohbet etmeyi tercih etmektedir. Bunun farklı nedenleri olsa da genel neden buraların insanlara çok daha fazla avantaj sunmasıdır.

Sosyal medya platformu denildiği zaman bu alanda ilk olarak akla gelen hiç şüphesiz Facebook’tur. Facebook, başlangıçta sadece bir üniversite için geliştirilmiş ve daha sonra dünya geneline yayılmıştır. Öyle ki, geliştiricileri dahi Facebook’un bu kadar büyüyeceğini tahmin etmiyordu. Fakat şuandaki kullanıcı sayısı 1 milyardan fazladır. Ülkemizdeki kullanıcı sayısı ise 40 milyon civarındadır.

Chat odalarından sonra insanların bu platformu tercih etmesinin başlangıçtaki nedeni, geçmişteki arkadaşlarını bulma isteğiydi. İnsanlar çocukluk aşklarını ya da ortaokul arkadaşlarını buradan rahatlıkla bulabiliyordu. Bunun getirdiği etkileşim, burasının da bir sohbet kanalı gibi kullanılmasının yolunu açmıştır. Zamanla oyun oynama ve farklı etkinlikler yapma imkanı, buranın çok daha popüler hale gelmesi ile sonuçlanmıştır.

Tam olarak ifade etmese de Mirc ile sosyal ağ kapışması, mahalle esnafı ile büyük şirketler arasındaki rekabete benzemektedir. Mahalle esnafının sınırlı sayıdaki ürünü, firmalardaki farklı seçeneklerle baş edememiş ve müşteriler artık firmaları tercih etmeye başlamıştır. Burada da benzer bir durum yaşanmış ve geçmişte chat sitesi müdavimleri artık sosyal ağlarda zaman geçirmeye başlamıştır.

Bütün bunlara rağmen chat sitelerinin, sohbet odalarının kendi içinde özel bir cazibesi ve samimiliği vardır. Bundan dolayı da günümüzde bu platformların tamamen yok olmadığı görülmektedir. Her ne kadar geçmişe göre kullanıcı sayısı azsa da, burada zaman geçiren insanlar halen vardır.

Yorum yapmak için tıkla

Bir cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Daha fazla Yazı

  • Yazı

    Mobil Chat Siteleri

    ← yazdı

    Mobil chat siteleri chat odaları siteleri  Yapmanız gereken kayıt olmanız evet şimdi bize katıl bir kullanıcı adın...

  • mobil-turk-chat mobil-turk-chat

    Yazı

    Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

    ← yazdı

    Turk Chat Departman Gorevleri IRCd alaninda bulunan sunucumuzdaki gorev dagilimlari ve isleyisleri. www.Turksohbet.net , www.Chat.gen.tr Departman...

  • Yazı

    Turk Chat Dunyasi

    ← yazdı

    Chat Nedir? Nasil Kullanilir? Chat kelimesi bizim kullanimimiza gore sohbet anlamini tasimaktadir. Gelisen teknoloji caginda hic...

  • Yazı

    Turk Chat Ailesi Olmak

    ← yazdı

    Turk Chat Sohbet Odalari En Buyuk ZenginLik Birlik Olan Bir Ailedir ~ Toplumlar icinde en kucuk...

  • Yazı

    Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

    ← yazdı

    Turk Chat IRC: Internet Relay Chat, kelimelerinin bas harflerinin kisa yazilisidir. 1988 yilinda, ‘Jarkko Oikarinen’ tarafindan...

Son Yazılar

Yazı

Mobil Chat Siteleri

← yazdı15 Haziran 2021
mobil-turk-chat

Yazı

Turk Chat DepartmanLari Hakkinda Bilgi

← yazdı8 Nisan 2021

Yazı

Turk Chat Dunyasi

← yazdı31 Mart 2021

Yazı

Turk Chat Ailesi Olmak

← yazdı16 Mart 2021

Yazı

Chat Kelimesi Ve Uygulamasi

← yazdı15 Mart 2021
Yukarı